Het Beleenhuis - Edelmetalen

Edelmetaal recycling voor bedrijven

Werkwijze bedrijven

Wilt u als bedrijf uw edelmetalen laten recyclen? Het Beleenhuis edelmetaal recycling BV staat graag voor u klaar! Wij staan garant voor een efficiënte, transparante en betrouwbare afhandeling en uitbetaling van uw materiaal.

Welke materialen kunt u aanleveren?
De volgende materialen kunnen wij in eigen beheer voor u verwerken:
 • Sloopgoud en sloopzilver
 • Vijlsel en bankvuil
 • Dentalafval (behalve gebruikt amalgaam)
 • Elektrolytisch neergeslagen goud en zilver
 • Lavuur (polijststof, stofzuigerzakken, veegsel e.d.)
 • Platinaresten

 • Voor materialen die een laag gehalte aan edelmetaal bevatten, of naast edelmetaal chemicaliën bevatten, bemiddelen wij graag voor verdere afhandeling daarvan. U kunt hierbij denken aan de volgende materialen:
 • Edelmetaalhoudende vloeistoffen die gebruikt zijn bij
 • galvanisatieprocessen
 • Fotochemicaliën
 • Filmafval
 • Cadmiumhoudend afval
 • Kwikvrij gebruikt amalgaam
 • Elektronica afval

 • Wilt u iets laten recyclen dat niet in deze lijst staat? Neem dan gerust contact met ons op!

  Zakelijke klant worden

  Wij heten u graag welkom als nieuwe klant van Het Beleenhuis edelmetaal recycling BV. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u om de volgende gegevens:
 • Geldig indentificatiebewijs
 • Uittreksel K.V.K
 • BTW – nummer
 • Uw IBAN-nummer
 • Zodra wij deze gegevens hebben ontvangen en getoetst, krijgt u van ons uw persoonlijke klantnummer. Daarna kunt u beginnen met het aanleveren van materiaal.
  Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

  Materiaal aanleveren

  In de meeste gevallen laten wij het materiaal kosteloos en goed verzekerd bij u afhalen door een, door ons speciaal geselecteerde, koeriersdienst. Uiteraard kunt u de materialen ook zelf komen brengen. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 en 15.30.

  U kunt uw materiaal ook, op eigen initiatief, verzenden per post, koerier of pakketdienst.

  Omwerking

  Nadat we uw materiaal in ontvangst hebben genomen, smelten wij dit materiaal om tot een baar. Vervolgens gaan we deze baar analyseren volgens de cupellatie-analyse*. In de door ons aangestelde onafhankelijk gecertificeerde laboratorium wordt op deze manier het gemiddelde gehalte van het door u ingeleverde materiaal bepaald.

  Op grotere hoeveelheden edelmetaal nemen de verwerkingskosten relatief gezien af. Hierdoor kunnen wij u voor grotere hoeveelheden een scherpe prijs bieden. Indien gewenst, bekijken wij samen met u, hoe wij een eventueel koersrisico kunnen afdekken.

  De omwerkingstijd is afhankelijk van het door u aangeleverde materiaal.
  Omwerkingstijd
 • Schoon sloopgoud: 3 tot 5 werkdagen
 • Vijlsel en bankvuil: 5 tot 8 werkdagen
 • Sloopzilver: 5 tot 10 werkdagen
 • Lavuur: 8 tot 12 weken

 • Neem voor de verwerking van ander afval van edelmetaal contact met ons op!
  *Bij o.a. platina, palladium en rhodium maken we gebruik van geavanceerde ICP analyse apparatuur. Voor de zilverbepaling hanteren wij de titrimetrische analyse.

  Uitbetaling

  Zodra de uitslagen van de analyse bekend zijn, komen de mogelijkheden van uitbetaling aan bod.

  Als bedrijf zijnde kunt u drie dingen doen met uw gewonnen goud:
  1. Op een eigen gewenst moment de koers vastleggen en een voorschot laten uitbetalen.
  2. Uit laten betalen tegen de dagkoers die geldt op het moment dat wij de uitkomst van de analyse met u communiceren.
  3. Het gewicht bij laten schrijven op uw gewichtsrekening.
  *Contante uitbetaling is ook mogelijk.

  Gewichtsrekening

  Hoe werkt de gewichtsrekening?
  De gewichtsrekening werkt als een bankrekening. Edelmetalen die u 'stort' worden bijgeboekt in gewicht. Edelmetalen die u 'opneemt’ worden afgeboekt in gewicht. U kunt edelmetalen in andere vormen opnemen als dat u ze hebt gestort.

  Een voorbeeld:
  U boekt op enig moment 100 gram 24 karaats goud op uw rekening. Een jaar later heeft u gouden halffabrikaat nodig(plaat, draad). U kunt dan (een deel) van uw 100 gram aan goud van de rekening opnemen in bv 14 karaats halffabrikaat. U betaalt enkel het maakloon voor de vervaardiging van de 14 karaats gouden halffabrikaat. Naar de koers op het moment van aan- en verkoop wordt niet gekeken. Handig toch? Wilt u meer weten of een gewichtsrekening openen? Neem dan contact met ons op!

  Koersen

  Op deze website vindt u de actuele handelskoersen. De koersen worden normaal gesproken tweemaal daags aangepast. Bij grote koersschommelingen passen we de koers vaker aan. De op deze website weergegeven koersen zijn indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
  Voor actuele koersen kunt u contact opnemen met onze afdeling edelmetaalhandel. Telefoonnummer +31 58 216 54 86
  Wij werken uitsluitend met real-time koersinformatie via Gouzilverprijs.nl.

  Werkwijze particulieren

  Wilt u als particulier uw edelmetaal laten recyclen? Het Beleenhuis edelmetaal BV staat graag voor u klaar! Wij staan garant voor een efficiënte, transparante en betrouwbare afhandeling en uitbetaling van uw materiaal.

  Als particulier kunt u bij ons terecht voor de wat kleinere hoeveelheden edelmetaal:
 • Voor goud is de minimale in te leveren hoeveelheid 150 gram.
 • Voor zilver is de minimale in te leveren hoeveelheid 5000 gram.
 • Voor andere edelmetalen verzoeken wij u eerst contact op te nemen met ons.

 • Voor het inleveren van kleinere hoeveelheden kunt u contact met ons opnemen of langskomen tijdens de openingsuren.

  Aanleveren materiaal

  Op werkdagen kunt u uw edelmetaal inleveren tussen 09:00 en 15.30 op onze vestiging Voorstreek 90, 8911 JT, te Leeuwarden. Als u edelmetaal komt aan leveren dient u een geldig identiteitsbewijs te tonen, waarvan een kopie zal worden gemaakt.

  Let op! Contante uitbetaling is alleen mogelijk mits wij direct kunnen analyseren en dan wel tot een maximum € 2.500,00 per transactie. Het eventueel resterende saldo zal in overleg met u worden uitbetaald op de wijze zoals met u afgesproken..

  Nadat wij uw materiaal in ontvangst hebben genomen, smelten wij dit materiaal om tot een baar. Vervolgens gaan wij deze baar analyseren, in ons onafhankelijk gecertificeerde laboratorium, daar wordt het gehalte van het door u ingeleverde materiaal bepaald.

  Verwerkingstijd

  Na ongeveer 7 werkdagen heeft ons laboratorium vastgesteld welke edelmetalen in welke hoeveelheid door u zijn ingeleverd. Op het moment van vaststelling van de hoeveelheid edelmetalen wordt direct bepaald wat de waarde is in euro’s, gebaseerd op de op dat moment geldende dagkoers van het betreffende edelmetaal.

  Betaling

  Aan de hand van de hierboven genoemde dagkoers, gaan wij over tot uitbetaling. Wij maken het bedrag binnen twee werkdagen aan u over. U ontvangt een recycling-factuur op het door u opgegeven postadres. Contante uitbetaling behoort ook tot de mogelijkheden.

  Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

  Meer informatie?

  Mocht u nog vragen hebben over onze manier van werken rondom de recycling van edelmetalen, dan kunt u bellen of een e-mail sturen naar onze afdeling recycling. Een van onze medewerkers staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

  Tel: +31 58 216 54 86
  E-mail: recycling@hetbeleenhuis.nl