Het Beleenhuis - Hoe werkt het belenen

Belenen

Verpand uw goud & zilver bij Het Beleenhuis

Geld lenen is eenvoudig. U brengt goud of zilver naar ons, u ontvangt geld en dat geld betaalt u later plus een kleine vergoeding weer aan ons terug. Op dat moment krijgt u het goud of zilver terug. Maar houdt u er ook rekening mee dat er wel spelregels zijn waar wij, maar ook u zich aan moet houden.

Spelregels

Geld lenen kan bij ons als u minimaal 18 jaar oud bent. Wij vragen altijd om uw identificatiebewijs. Daar maken wij een kopie van. U mag niet onder invloed zijn van verdovende middelen zoals drank en / of drugs.

Onderpand

Als u iets in onderpand geeft stellen we een overeenkomst op. Dit noemen we ook wel een pandbewijs. Met deze overeenkomst spreken we af hoe lang u geld van ons leent en welke vergoeding u aan ons betaalt voor het geleende geld. De waarde van het goud of zilver dat u in onderpand wilt geven beoordelen we op waarde. Het wordt door ons getaxeerd. Hoe hoger de waarde van uw spullen, hoe meer geld u kunt lenen. We gebruiken een geijkte weegschaal.

Termijn

Geld lenen bij ons kan voor een periode van drie maanden. Dit kan telkens met nog eens drie maanden verlengd worden. Dat betekent dat u oneindig geld kan lenen mits u de lopende rente heeft voldaan. Betaalt u het geleende bedrag en de afgesproken vergoeding dan niet terug? Dan vervalt uw eigendomsrecht op het goud of zilver dat u in onderpand heeft gegeven aan ons. Dat betekent dat u geen eigenaar meer bent van die spullen. De spullen die u bij ons in onderpand geeft gaan in een kluis. Wij verzekeren de spullen tegen brand en diefstal. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken of uw spullen veilig zijn.